Natur og Myrer

Forside

 

Baggrund

 

Foredrag

 

Ekskursioner og Kurser

 

Konsulent

 

Australsk aboriginal

kunst og kultur

Supplerende links

 

kontakt

 

 

De australske aborigineres historie og kultur hører til Verdens ældste. Som hos andre oprindelige folkeslag har det at ridse og tegne været en måde at kommunikere på – en del af deres kultur. Jorden, sandet, klipperne og kroppen har været deres lærred og tavle.

I 2008 fik de Regeringens officielle undskyldning for mange års overgreb og kolonimagtens ihærdige forsøg på at udrydde deres kultur. Men kulturen har til dels - formået at overleve. De arbejder med at sikre deres kulturs kontinuitet; og den stigende produktion af traditionel og nutidig kunst og kunsthåndværk er højt værdsat Verden over.

Deres kunst og kunsthåndværk er blevet en populær handelsvare. Nye teknikker og materialer som kanvas, papir, stof og tryk mm har suppleret de traditionelle - som blev udført i sandet, på klipper, bark, keramik og fletværk. Aboriginernes kunst ses overalt i Australien, hvor de udsmykker store by-områder, bygninger, lufthavne, veje, parker etc. Den stigende turisme har øget interessen for deres kultur og kunst – og sælger godt!

Når vi lavede vore undersøgelser i ”out-back’en” arbejdede vi sammen med aboriginere. Mange bor i meget små landsbyer og arbejder med kunst og håndværk på værksteder og gallerier. Gennem samarbejdet med aboriginere har vi fået et indblik i deres kultur, og vi har en stor samling af kunstværker og kunsthåndværk i vores galleri om Australsk aboriginal Kunst, som vi gerne vil fortælle om og vise frem. 

Dorthe Birkmose blev inviteret af Northern Territory og Den Australske Ambassade i Danmark på en speciel kunsttur, hvor de fløj rundt til mange små afsides samfund og besøgte de lokale kunstcentre.

Dorthe Birkmose (http://aboriginalpaintings.dk) holder foredraget, og det kan kombineres med en forkortet udgave af Natur og Dyreliv i det Tropiske Australien.

 

 

 

Næste foredrag