Natur og Myrer

Forside

 

Baggrund

 

Foredrag

 

Ekskursioner og Kurser

 

Konsulent

 

Australsk aboriginal

kunst og kultur

Supplerende links

 

kontakt

 

 

Foredraget handler mest om det meget specialiserede dyreliv, der findes i den australske mangrove. En mangrove er den skovtype der vokser i tidevandszonen. I Nord Australien kan tidevandet nå op på 13 meter, så nogle træer er helt overskyllede ved højvande og tørre ved lavvande.

Livsbetingelserne for dyrene i mangroven er ekstreme, og der findes mange mærkelige dyr som kan overleve de store oversvømmelser. Der er myretuer på havbunden, krabber der løber på mudderfladerne og klatrer i træer og fisk der hopper rundt på land. Der vil blive fortalt om myrer der lever det meste af tiden under vandet, og nogle der kan ”holde vejret” i mere end 3 timer. Der er også mange fugle, skildpadder, og slanger i den fascinerende mangrove.

De store menneskeædende saltvandskrokodiller findes også i mangroven; og siden fredningen i 1972 er bestanden vokset meget kraftigt. Dyrene er blevet mindre sky og er derfor lettere at finde; de er blevet en større risiko for mennesker og samtidig en væsentlig grund til den stigende turisme i det nordlige Australien..

 

Næste foredrag