Forside

 

Baggrund

 

Foredrag

 

Ekskursioner og Kurser

 

Konsulent

 

Australsk aboriginal

kunst og kultur

Supplerende links

 

kontakt

 

Natur og Myrer

Australsk aboriginal kunst og kultur

 

 

De australske aborigineres historie og kultur hører til Verdens ældste. Som hos andre oprindelige folkeslag har det at ridse og tegne i sand og jord været en måde at kommunikere på – en del af deres kultur. Jorden, sandet, klipperne og kroppen har været deres lærred og tavle

  Vi arbejder i områder, hvor aboriginals har deres egne landområder og landsbyer. Sammen med dem og andre folk fra universiteter og miljøinstitutioner i Australien er vi involveret i bekæmpelse af uønskede arter og naturpleje og redningsoperationer af dyr. Vi har været med på fiske- og jagt ture og byttet er tilberedt på bål - det er den højere gastronomi!

 Det giver mulighed for et samarbejde med et folk, der har en enorm viden og evner, som man heldigvis er begyndt at få øjnene op. Mange tiltag er sat i værk for at samle og bevare denne viden.

 På turene har vi oplevet arkæologiske fund og mange klippemalerier, der er de australske aboriginals mest synlige og kendte fortidsminder. Vi har lært en del mennesker at kende og set hvordan de maler, printer og udskærer træ og fletter. Gennem årene har vi købt en del - traditionel og mere moderne kunst og håndværk.

 Kunst og krokodiller er trækplastre for den stigende turisme - det giver arbejde og produktion i en region, hvor erhvervsmuligheder er begrænsede. Klimaet er store dele af året ulideligt og i regntiden kan det ofte være umuligt at komme rundt med køretøjer - enorme områder er isoleret. Der er cyklonvarsler hvert år, folk må være parate til at pakke deres hjem sammen og de, der har mulighed - belave sig på at køre sydpå. Det er den eneste vej væk.

Når vi lavede vore undersøgelser i ”out-back’en” arbejdede vi sammen med aboriginere. Mange bor i meget små landsbyer og arbejder med kunst og håndværk på værksteder og gallerier. Dem har vi besøgt og på et tidspunkt inviterede Den Australske Ambassade o.a. på en kultur og kunstindkøbs tur – så vi nu har en samling af kunst og kunsthåndværk, som vi gerne vil fortælle om og vise frem. 

 Dorthe Birkmose (http://aboriginalpaintings.dk) holder foredraget ” Kultur og Kunst i det Tropiske Australien  for kunstforeninger, firmaer og skoler, og det kan kombineres med en udstilling af aboriginal kunst..

 

 

 

.