Natur og Myrer

Forside

 

Baggrund

 

Foredrag

 

Ekskursioner og Kurser

 

Konsulent

 

Australsk aboriginal

kunst og kultur

Supplerende links

 

kontakt

 

 

Ekskursioner og Kurser

 

Kom ud og oplev naturen med en erfaren guide er en rigtige god måde at opleve det mylder af liv som findes allevegne, men som man måske ofte overser når man går en tur. Jeg har mange års erfaring med studerende på feltkurser og ekskursioner på alle mulige lokaliteter i Danmark. Sammen med Dorthe Birkmose har vi stor erfaring med studieture både med danske studerende på 14 dages ture i Polen og med udenlandske studerende i Danmark. Ud over erfaringerne fra Universitetet har vi begge gennemført Danmarks Naturfredningsforenings naturguidekurser.  Ekskursionerne kan omfatte alt fra en tur langs stranden, hvor vi ser på dyrerester i opskyl og får en snak om havdyr eller det kan være en tur på en udvalgt lokalitet.

For Danmarks Naturfredningsforening har jeg afholdt et weekend kursus for Naturguider på Molslaboratoriet, hvor emnet var myrer og hvor velegnede de er til ekskursioner. Uanset vejr og tid på året kan man finde myrer, og det er en af de dyregrupper som alle aldersgrupper er fascineret af, og fortællinger om deres sociale levevis, deres tuer og tilpasninger er uendelige. Vi viste også hvordan man holder myrer og bruger dem i indendørs undervisning.

Et tilsvarende kursus blev senere afholdt for naturvejledere, hvor vi brugte lidt mere tid på at bestemme myrerne, - både i felten til ”gruppe” og senere l laboratoriet, hvor de blev bestemt til art.